Fiat подари трактор на папата
Fiat подари трактор на папата / netinfo

Главният изпълнителен директор на групата „Фиат“ Серджо Маркионе връчи на папа Бенедикт XVI специално направен за него трактор "New Holland T7050".

Той е украсен с папския герб, посочва ProntoSofia. Тракторът ще трябва да влачи 17-тонния подвижен подиум, на който се качва всяка сряда папата по време на общите аудиенции на площад „Свети Петър“.

„За нас е огромна чест, че ни беше дадена възможността да предоставим това средство на Светия отец, в знак на респект и възхищение от него. Групата „Фиат“ е силно ангажирана в процеса на развитието на технологиите. Чрез жеста си искахме да засвидетелстваме и този факт“, каза Маркионе. "New Holland Agriculture" е компания от групата „Фиат“ и е световен лидер в сферата на селскостопанските машини. 

Фирмата има 100-годишна история зад гърба си. Компанията произвежда от машини за събиране на сено и фураж до такива за гроздобер. Тя има 25 фабрики в 14 страни. Тракторите "New Holland T7000" бяха представени за пръв път на изложение в Болоня в края на 2006 г.

През тази година те бяха лансирани на международно ниво. Те се отличават с авангардните си технологии, ниски емисии на вредни газове, шумоизолирани кабини и комфортна система за управление.