Фере с нови дизайнери
Фере с нови дизайнери / снимкa: БГНЕС

След Долче и Габана още една мъжка двойка завладява върховете на италианската висша мода. Роберто Римонди и Томазо Акуилано, известни с артистичния псевдоним „6267“, са новите дизайнери на марката „Джанфранко Фере“.След седмици на размисъл и дискусии, холдингът, който контролира "Фере", им повери създаването на колекциите за един от символите на италианската мода.

38-годишният Томазо е от южния град Фоджа и е син на химик. Томазо Акуилано е завършил Модната академия в Рим. 37-годишният Роберто пък е от Болоня и е син на механик.

Двойката дизайнери поема "Фере" след двугодишен опит в Malo, която е една от марките на групата, контролираща и "Фере". „Големите майстори на висшата мода винаги са били нашите модели за подражание. Джанфранко Фере за нас беше истински мит. Неговите способности и чувство за драматизъм, съчетан със строга архитектоника, както и дълбокото му познаване на материалите, са истинска мотивация за нас. Искаме да бъдем достойни за неговото име. Сигурни сме, че ще успеем да пресъздадем по най-добър начин „шифъра“ на фирмата, казаха пред италианските медии двамата дизайнери.

Всъщност, четири месеца след смъртта на Джанфранко Фере (юни 2007), марката беше избрала за свой главен дизайнер шведът Ларс Нилсон. През февруари тази година обаче фирмата обяви, че се разделя с Нилсон, така че той не можа да представи нито една колекция със своя подпис. За истинската откривателка на талантите на двамата стилисти се смята Франка Соцани от "Vogue Italia". Тя ги лансира в конкурса „Who's on next?", който те спечелиха по време на едно от изданията на Alta Moda Roma - традиционната седмица на висшата мода в Рим.

www.prontosofia.com