Феновете на Game of Thrones ще могат да учат езика на дотраките
Феновете на Game of Thrones ще могат да учат езика на дотраките / Guliver/Getty Images

Феновете на сериала Game of Thrones ("Игра на тронове") ще могат скоро да научат измисления език на персонажите му, като например изрази, ползвани от номадите дотраки, съобщи Франс прес.

Езикът, измислен от лингвиста Дейвид Питърсън за култовия сериал на телевизия НВО, ще има от 7 октомври свой метод на изучаване - речник, граматика, произношение.

В сериала езикът на дотраките се говори от племе, предвождано от красивата Денерис със сребърна коса, която води битка, за да си възвърне Железния трон.

СНИМКИ: Звездите на Game of Thrones представят четвъртия сезон в Ню Йорк

Методът за изучаване на езика ще бъде предложен в книжно издание и на компактдиск, в апликация, както и чрез курсове в интернет, които ще бъдат под наблюдението на Питърсън.

Game of Thrones е сред най-обичаните сериали в цял свят. Поредицата по книгите на Джордж Р. Р. Мартин A Song of Ice and Fire (Песен за огън и лед) задмина "Семейство Сопрано" по зрителски интерес и стана най-популярният сериал в историята на телевизия HBO. Епизодите от четвъртия сезон на сериала са гледани средно от по 18,4 милиона души, като се включат повторенията и филмите по желание на зрителя, както и свалянето за мобилни устройства.

Източник: БТА