Язвителните отзиви за филма "Отряд самоубийци" накараха фенове да предприемат отчаяни мерки, предаде Ройтерс.

Над 13 000 души са подписали онлайн петиция с искане сайтът Rotten Tomatoes, който сумира отзивите на критиците и дава положителен или отрицателен рейтинг за филмите, да бъде затворен в знак на протест срещу суровата оценка на професионалистите за "Отряд самоубийци".

Лентата за група антигерои на "Ди Си Комикс" излиза на екран на 5 август. Много критици не скриха разочарованието си от "Отряд самоубийци". Ричард Лосън от "Венити феър" нарича филма като "твърде калпав и бързо забравящ се, за да бъде определен като бунтарски".

Въз основа на подобни критики "Отряд самоубийци" получи "мизерния" рейтинг от 34 процента в Rotten Tomatoes.

Онлайн петицията с искане за затварянето на сайта е лансирана от Абдулах Салех, 22-годишен студент от Александрийския университет в Египет.

Младежът споделя, че според него кинокритиците следват някакъв модел и дават лоши отзиви за продукции от "Разширената вселена на Ди Си" (поредица от филми, продуцирана от "Уорнър брадърс" и базирана на героите на "Ди Си Комикс").

Салех признава, че не очаква усилията му доведат до затварянето на Rotten Tomatoes и че петицията е по-скоро символичен израз на недоволството на феновете. Студентът допълва, че е искал по този начин да покаже на филмовите критици, че има много хора, които не са съгласни с мнението им.

Сценаристът и режисьор на "Отряд самоубийци" Дейвид Ейър също защити филма. "Обичам този филм и вярвам в него. Той е направен за феновете и е най-доброто ми преживяване", споделя Ейър.

Въпреки лошите отзиви на критиката бокс-офис анализаторите очакват през дебютния си уикенд на екран "Отряд самоубийци" да реализира постъпления от порядъка на 125 милиона долара.

Източник: БТА