Фаворитите за ролята на Джон Конър в Терминатор 5
Фаворитите за ролята на Джон Конър в Терминатор 5 / Gulliver/Getty Images

Една от главните роли в дългоочакваната пета част на филма "Терминатор" (Terminator), може би ще бъде изпълнена от британския актьор Том Харди. Според кинопортала на Yahoo Yahoo Movies актьорът, изиграл врага на Батман - Бейн, в "Черният рицар: Възраждане" (The Dark Knight: Rises), ще се превъплъти в образа на спасителя на човечеството - Джон Конър.

За същата роля обаче са спрягани и Тейлър Кич, известен от екстремните филми "Бойни кораби" (Battleship) и "Джон Картър" (John Carter), и Никълъс Холт от "Горещи тела" (Warm Bodies).

Въпреки че Харди оглавява списъка от кандидати за ролята на Джон Конър, все още няма разговори между него и режисьора на "Терминатор", отбелязва БГНЕС.

Според Yahoo действието в петия филм от поредицата вероятно се развива преди събитията от четвъртата серия на "Терминатор: Спасение" (Terminator: Salvation). Арнолд Шварценегер ще изпълни символичната роля на легендарния робот, който по това време е защитник на Сара Конър.

Снимките на петата част ще поеме филмовият режисьор, сценарист и продуцент Алън Тейлър, съобщава ИТАР-ТАСС. Тейлър има пръст в създаването на филма "ТОР: Светът на мрака" (Thor:The Dark World), „Момчетата от Медисън авеню" (Mad Men), "Семейство Сопрано" (The Sopranos) и много други.

Сценаристи на петия "Терминатор" са Патрик Лусиер и Лаета Калогридис, продуцент е Мегън Елисън.