Фарел Уилямс триумфира на наградите BET
Фарел Уилямс триумфира на наградите BET / Guliver/Getty Images

Рапърът и продуцент Фарел Уилямс триумфира на наградите BET (Black Entertainment Television) с две отличия - за най-добър ритъм енд блус/поп изпълнител и за видео на годината за хита си Happy, предадоха Ройтерс и Асошиейтед прес.

В категорията за най-добра ритъм енд блус/поп изпълнителка призът спечели Бионсе. Заедно със съпруга си, рапъра и продуцент Джей Зи, певицата получи отличието за най-добро музикално сътрудничество за Drunk in Love.

Легендарният изпълнител Лайънъл Ричи беше почетен с награда за цялостно творчество. Отличието му беше връчено от победителя на вечерта Фарел Уилямс. "Соул музиката е чувство, не цвят. Талантът е дар божи, не категория", сподели Ричи, приемайки почетния приз.

Джон Леджънд, Ледиси и Йоланда изпълниха класически любовни парчета на Лайънъл Ричи и "Комодорс", а самият носител на почетната награда за цялостно творчество изпя песните Easy и All Night Long.

Наградите BET, учредени през 2001 година, се присъждат за изключителни постижения на афроамерикански актьори, изпълнители и спортисти.

Сред останалите отличници в музикалните категории дебютантът Огъст Алсина спечели приза за най-добър нов изпълнител, канадският рапър Дрейк беше обявен за най-добър хип-хоп изпълнител, а в категорията при жените наградата получи Ники Минаж.

В актьорските категории призовете за най-добър актьор и актриса бяха присъдени съответно на Чиуетел Еджиофор и носителката на Оскар Лупита Нионго. Никой от тях не присъстваше на церемонията.

В спортните категории бяха отличени тенис звездата Серина Уилямс и баскетболистът Кевин Дюрант.

Водещ на шоуто в театър "Нокиа" в Лос Анджелис беше комикът Крис Рок. Близо 4-часово шоу започна с изпълнение на Фарел Уилямс, който изпя парчето си Come Get It Bae. Церемонията завърши с предварително записано изпълнение на ремикс на Partition от съвместното турне On the Run на Бионсе и Джей Зи.

На церемонията за наградите BET със свои изпълнения се представиха още Ъшър, Ники Минаж, Крис Браун, Лил Уейн, Иги Азалия, Ти Ай.

Източник: БТА