Колинда Грабар Китарович
Колинда Грабар Китарович / Gulliver/Getty Images
След като в Нигерия се разпространи фалшивата новина, че президентът на Хърватия Колинда Грабар Китарович лично е шофирала автобуса с националния отбор на страната на посрещането им в Загреб след Световното първенство по футбол, сега тя стана хит и в Индия, и то пак благодарение на фалшиви новини, разпространени светкавично в социалните мрежи, съобщава информационният сайт Индекс.

Чаровната президентка на Хърватия, която се превърна в блян за мъжете (СНИМКИ)

До Индия някак са стигнали снимки, които Грабар Китарович качила във Фейсбук през 2015 г. На тях президентката, облечена в камуфлажни панталони и тениска, си боядисва апартамента. Снимките станаха хит сред индийците, а още по-интересен е текстът, който някой е добавил под тях.
"Президентката на Хърватия сама си боядисва апартамента, защото със своята заплата не може да си позволи да наеме работници. Щеше да може, ако крадеше народа си. А нашите управници носят костюми за милион рупии и часовници за още няколко милиона, и продължават да мислят, че си вършат работата почтено. Браво на нея! Разпространете това", гласи коментарът.

Светът полудя по пищните форми на хърватската президентка (СНИМКИ)
 
Сайтът припомня, че Колинда привлече вниманието на световната общественост на Световното първенство по футбол в Русия, където влизаше в съблекалнята на футболистите, прегръщаше ги при раздаването на медалите, целуваше купата и викаше на мачовете, облечена в екип на отбора.

Мокра до кости: Президентът на Хърватия Колинда Китарович събра погледите (СНИМКИ)

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук
БТА