Мелания Тръмп
Мелания Тръмп / Gulliver/Getty Images
Дива конспиративна теория, според която Доналд Тръмп използва двойничка на жена си, за да се появи с нея за снимка, се възроди в социалната мрежа Twitter. Интригата се разпространява като вирус в мрежата и е наречена #FakeMelania.

Фенове на първата дама на САЩ внимателно се вглеждат в снимките от последната й поява преди последния дебат между Доналд Тръмп и Джо Байдън. Тогава президентската двойка бе видяна заедно за първи път, след като семейство Тръмп пребори коронавируса.

Привържениците на конспиративната теория твърдят, че президентът е трябвало да прибегне до наемане на актриса, която да играе жена му, тъй като тя не е склонна да го придружава в предизборни пътувания.

Истерията с двойничката на Мелания започна от снимка, на която първата дама се качва в хеликоптера на моравата пред Белия дом. Мелания е заснета с големи слънчеви очила и широка усмивка, която според някои потребители на Twitter не отговаря на обичайното поведение на първата дама, която винаги е много пестелива в усмивките си. В подкрепа на тези твърдени потребителите на мрежата качват снимки, на които според тях усмивката и зъбите на фалшивата Мелания нямат нищо общо с тези на оригиналната.