Европейци търсят от Жулиета любовни съвети
Европейци търсят от Жулиета любовни съвети / снимка: sxc.hu

Близо 6000 души на година изпращат писмо, адресирано до къщата на Жулиета във Верона, където специални доброволци отговарят и дават съвети на любовните им проблеми.

Пиесата „Ромео и Жулиета", написана през 16 век, може би е най-тъжната любовна история, писана някога. Момче среща момиче в грешно време и на грешно място, което довежда до една истинска трагедия. Във Верона , където се намира къщата на Жулиета, бурната любовна история продължава да предизвиква изненадващи реакции на хора от плът и кръв, които пишат писма до измислената Жулиета и очакват да получат от нея отговор на въпросите на сърцето, пише БГНЕС.

15 доброволци прочитат и отговарят на всяко едно от тях. Повечето от писмата, написани най-често от млади хора, идват от Европа и САЩ и са адресирани до „Верона, Жулиета", а пощенските служители в Италия вършат останалата работа. Офисът на доброволците се намира точно срещу балкона, където Ромео е изразявал дълбоката си любов.

И днес - в епохата на Facebook, огромне брой млади хора продължават да пишат „старомодни" писма, написани на ръка. За година доброволците получават над 6000 писма, 70% от които са от жени.