Ето защо жените правят мъжа по-привлекателен
Ето защо жените правят мъжа по-привлекателен / ThinkStock/Getty Images

Женската компания увеличава привлекателността на мъжа, защото показва, че той е подходящ за флирт, установиха американски психолози, цитирани от в. "Дейли мейл".

Този ефект на имитиране е характерен и за животните. Той е толкова силен, че в САЩ се случва хитреци да наемат жени, които да им помогнат да увеличат популярността си в барове и дискотеки.

Кучето прави мъжете по-сексапилни и те го знаят

"Жените възприемат мъжа като по-желан, когато виждат, че го желаят други жени. Те използват дамското присъствие около него като сигнал за качествата му", каза психоложката Сара Хил от Тексаския християнски университет. Подобен ефект няма, ако до мъжа са негови сестри, братовчедки или бивши любими. Той обаче се засилва, ако мъжът изглежда увлечен по дамата до него.

Плешивите мъже са по-мъжествени и секси

Това явление в животинския свят се определя като копиране на избора. Смята се, че то намалява усилията по търсене на партньор, като пести време и енергия и ограничава рисковете, свързани с взимане на лоши решения.

Жените харесват мъже с широки лица

Учените са стигнали до тези изводи след експерименти със студенти, при които са им показвали снимки на мъже със или без дамско обкръжение.

Източник: БТА