Ето защо мъжете харесват големи дупета
Ето защо мъжете харесват големи дупета / Guliver/Getty Images

Ники Минаж, Дженифър Лопес, Ким Кардашиян.... Изглежда женските дупета завладяха целия свят, а мъжете, които си падат по тях, сякаш са в рая, пише БГНЕС.

Днес жените отделят все повече внимание на това как изглежда тяхното дупе. "Задните части на жените са толкова привлекателни за мъжете, колкото гърдите и бедрата, тъй като те са свързани с плодовитостта", казва Дейвид Бас, който е преподавател в Тексаския университет.

Не всички задни части са привлекателни за мъжете. Най-много погледи събират големите дупета, защото това е пряка асоциация със здравето и плодовитостта, а мъжете често ги свързват и с младостта.

Привличането към женските задни части не навсякъде по света е еднаква. 59% от аржентинците предпочитат големите дупета пред големите гърди. Британците пък не са любители на задници.

"Влияние имат и популярните дами. Поп културата все повече налага като мода големите задни части. Заради личности като Ким Кардашиян и Дженифър Лопес жените искат да имат по-големи дупета, за да привличат повече погледи с тази част от тялото си", казва Ава Кадел, доктор по човешка сексуалност.