Богатството на кралица Елизабет II в размер на 500 милиона долара е нищо в сравнение с богатството на други европейски кралски семейства. Въпреки че е може би най-известният монарх на континента, тя не е най-богатата. Вижте едни от най-богатите кралски семейства в Европа в канала "Royal News" във vbox7:

Крал Филип, Белгия

Въпреки че за личното състояние на крал Филип има малко данни, през 2013 г. от кралското семейство обявяват, че то възлиза на около 13 млн. долара.

Белгийските кралски имоти са собственост или на държавата или на Кралският тръст, финансово независима и автономна публична институция. Имотите на тръста никога не могат да бъдат продавани.

Крал Филип
Gulliver/Getty Images

Крал Фелипе VI, Испания

Неговото състояние възлиза на 20 млн. долара.

Кралят на Испания е намалил заплатата си с 20%, до 267 447 долара през 2015 г.
Испанската кралска фамилия разполага с осем дворци, пет кралски резиденции и десет манастира. През 2015 г. техният кралски начин на живот е струвал на Испания 8.9 млн. долара.

Крал Фелипе VI
Gulliver/Getty Images

Крал Харалд V, Норвегия

Състоянието на краля на Норвегия възлиза на 30 млн. долара. Той не плаща данъци върху своето богатство и е похарчил част от него, за да си купи яхта.

Норвежката монархия струва на държавата 72 млн. долара годишно. През 2017 г. норвежкото правителство е заделило 32 214 394 долара за кралския двор и 14 888 900 млн. долара за лични разходи на краля и кралицата.

Крал Харалд V
Gulliver/Getty Images

Кралица Маргрете II, Дания

Кралица Маргрете II е на датския престол от 1972г., нейното състояние възлиза на 40 млн. долара.
Датският Граждански списък гарантира на кралското семейство 12.8 млн. долара годишно, които покриват дейностите на кралицата, на кралското семейство и лични разходи.

Кралица Маргрете II
Gulliver/Getty Images

Крал Карл XVI Густаф, Швеция

Състоянието на Крал Карл XVI възлиза на 70 млн. долара.
Крал Карл XVI Густаф получава 7.6 млн. долара за официалните си задължения през 2015 г., а администрацията на кралския дворец получава близо 7.4 млн. долара от държавата през същата година.

В състоянието на кралската фамилия е включена и собствеността над лятната резиденция Солиден, която е със статут, близък до дворец.

Крал Карл XVI Густаф
Gulliver/Getty Images