„Ескуайър обяви най-сексапилната жена в света
„Ескуайър обяви най-сексапилната жена в света / Guliver/Getty Images

Британската актриса Емилия Кларк, която става известна от телевизионния сериал Game of Thrones (Игра на тронове) с ролята на Денерис Таргариен и от филма "Терминатор: Генезис" (Terminator Genisys), където пресъздава образа на Сара Конър, е обявена за най-сексапилната жена на света. 28-годишната звезда оглавява класацията, съставена от списание "Ескуайър", съобщиха световните информационни агенции.

СНИМКИ: Топ 99 на най-желаните жени на AskMen

Все още от изданието не са издали които други личности са включени в класацията. Имената им ще станат известни по-късно днес.

"Емилия може да бъде страшна, може да бъде дружелюбна. Може да въплъщава образа на кралица или на добрата сестричка, на убийца или на обикновено, с нищо незабележимо момиче", отбелязва Бенджамин Марковиц, един от водещите експерти на изданието.

СНИМКИ: Топ 100 на най-сексапилните жени на 2015 г.

"В Game of Thrones Емилия Кларк е просто незабравима и се превърна в безспорен кандидат "номер едно" за титлата най-сексапилна жена в света. Това е единодушното мнение на сътрудниците на "Ескуайър", на техните семейства и приятели", резюмира ръководителката на проекта Лиза Хинтелман.

Източник: БТА