Епичното завръщане на Годзила
Епичното завръщане на Годзила / БГНЕС

Най-култовото чудовище в историята се прероди в епичното екшън приключение „Годзила" (Godzilla), продукция на Warner Bros. Pictures и Legendary Pictures. 60 години след първата екранна поява на японското чудовище, резултат от радиоактивно заразяване, римейкът на режисьора Гарет Едуардс спечели 93,2 млн. долара през дебютния си уикенд на екран. След филма на Роланд Емерих от 1998 година, който опустоши Ню Йорк, следва епичната битка в Сан Франциско. Международният звезден актьорски състав включва Арън Тейлър-Джонсън, номинирания за Оскар Кен Уатанабе, Елизабет Олсън, носителката на Оскар Жюлиет Бинош, номинираната за Оскар Сали Хокинс, Дейвид Стратърн и носителят на награди Еми и Златен Глобус - Брайън Кранстън.

На второ място остана лидерът от миналата седмица „Да разлаем съседите" (Neighbors) с 26 млн. долара приходи от уикенда и общо 91,5 милиона за две седмици на екран. Лентата на режисьора Никълъс Столър разказва историята на млада двойка, чиято идилична семейна приказка е разбита на парчета от новите съседи - група купонджии, въоръжени с мощни тонколони и планини от алкохол. В комедията участват Зак Ефрон, Роуз Бърн, Дейв Франко, Сет Роугън, Лиса Кудроу.

Топ три допълва „Невероятният Спайдър-мен 2" (The Amazing Spider-Man 2) с 16,8 млн. долара приходи от уикенда и 172,2 милиона за три седмици прожекции в САЩ и Канада. В новия филм за Спайдър-мен Питър Паркър (Андрю Гарфилд) се изправя срещу нов враг, много по-могъщ от самия него - Електро, изигран от Джейми Фокс. В епичната лента участват и Ема Стоун, Крис Купър, Шейлийн Удли, Дейн Дехаан и други.

На четвърто място дебютира биографичният „Ръка за милиони" (Million Dollar Arm), който спечели 10,5 млн. долара през първия си уикенд на екран в Северна Америка. В бейзболната драма Джон Хам влиза в ролята на спортния агент Джей Би Бърнстийн, който въпреки предизвикателствата и големите препятствия успява да превърне двама индийски играчи по крикет в бейзболни звезди.

В средата на северноамериканския боксофис тази седмица е комедията „Отмъщение по женски" (The Other Woman) с 6,3 млн. долара приходи от уикенда и 71,7 милиона за четири седмици на екран. В лентата на режисьора Ник Касаветис Камерън Диас се превъплъщава в образа на красива и уверена в себе си жена, която открива, че на пръв поглед перфектния й приятел (в ролята Николай Костър-Уалдау) е всъщност женен и дори се среща тайно с няколко други жени. След като се запознава със съпругата му (Лесли Ман), двете жени изготвят план с който се надяват да отмъстят на мъжа, който ги лъгал толкова много време. Главните роли в комедията са поверени на Камерън Диас, Лесли Ман, Кейт Ъптън, Николай Костър-Уалдау, Тейлър Кини, Ники Минаж.

СНИМКИ: Три звездни красавици демонстрират „Отмъщение по женски"

На шесто място намираме „Раят съществува" (Heaven Is for Real), който спечели 4,4 млн. долара през уикенда и общо 82,2 милиона за пет седмици по кината в САЩ и Канада. Лентата, вдъхновена от истински случай, разказва историята на баща и неговия син, който твърди, че по време на тежка операция за спасяването на живота му е посетил Рая. Таткото, в чиято роля влиза носителят на Оскар Грег Киниър, се опитва да убеди света в твърденията на невръстния си син, който разкрива детайли за събития, които са се случили преди неговото раждане.

На седмо място тази седмица се нарежда анимацията „Рио 2" (Rio 2) с 3,8 млн. долара приходи от уикенда и 118,1 милиона за шест седмици на екран. В новия филм Блу и Джуъл отиват в джунглата на Амазонка, където се установяват с трите си деца. Блу отново кръстосва клюн с отмъстителния и подъл Найджъл и се изправя срещу най-страховития си противник на всички времена - своя тъст. „Рио 2" е със звездните гласове на Джеси Айзенбърг, Ан Хатауей, Джейми Фокс, Анди Гарсия, Криситн Ченуът, Лесли Ман, Бруно Марс, Трейси Морган.

От пето на осмо място падна „Завръщането на първия отмъстител" (Captain America: The Winter Soldier) с 3,8 млн. долара приходи от уикенда и 250,6 милиона за седем седмици по кината в Северна Америка. Сюжетът на лентата на Marvel проследява живота на Стив Роджърс, известен още като Капитан Америка, който се опитва да се приспособи към съвременния свят. След атаката срещу негов колега в ЩИТ той се обединява с Черната вдовица, за да спаси света от нова заплаха - агент на СССР с кодовото име Зимния войник (Winter Soldier). Епичната лента е с участието на Крис Еванс, Скарлет Йохансон, Самюел Л. Джаксън, Робърт Редфорд, Себастиан Стан, Антъни Маки, Коби Слълдърс, Емили ВанКамп, Хейли Атуел.

СНИМКИ: Капитан Америка: Завръщането на първия отмъстител в Холивуд

На девето място тази седмица е Legends of Oz: Dorothy's Return, базиран от популярния детски роман "Магьосникът от Оз". В анимацията, която спечели 2 млн. долара през уикенда и 6,6 милиона за две седмици на екран, младата Дороти се завръща обратно в Канзас Сити, но открива, че торнадото което по-рано я е транспортирало в магическия свят на Оз, е разрушило града. Лентата е със звездните гласове на Дан Акройд, Джеймс Белуши, Келси Грамър, Лия Мишел, Трейси Адамс, Хю Данси.

Топ десет завършва комедията Moms' Night Out с 1,9 млн. долара приходи от уикенда и 7,3 за две седмици на екран. Сюжетът на лентата се фокусира върху група майки, които искат да си организират приятна вечер, която да включва високи токчета, хубави дрехи и забавление навън. За целта обаче техните съпрузи трябва да се грижат за децата, което поражда редица комични ситуации. Moms' Night Out е с участието на Сара Дрю, Шон Остин, Патриша Хийтън, Трейс Адкинс, Дейвид Хънт, Аби Коб.