Енио Мориконе с емоционално видеопослание към българските почитатели
Енио Мориконе с емоционално видеопослание към българските почитатели / снимка: БГНЕС, архив
Енио Мориконе с емоционално видеопослание към българските почитатели
68437
Енио Мориконе с емоционално видеопослание към българските почитатели
  • Енио Мориконе с емоционално видеопослание към българските почитатели

Дни преди концерта си у нас италианският композитор и диригент Енио Мориконе изпрати видеопослание до българските си почитатели.

В навечерието на Коледните празници той ще изнесе своя първи концерт в България.

„Поздрави на всички приятели в България. Благодаря на маестро Чучков, с когото съм работил много добре през годините, както и специални благодарности на оркестъра, който той ми предостави тогава. Щастлив съм да бъда в София отново и се надявам, че ще се получи добър концерт. Надявам се, че за музикантите, с които ще направим концерта, също ще бъде удоволствие да бъдат дирижирани от мен. А аз ще дам всичко от себе си заедно да зарадваме публиката. Благодаря на организаторите за съдействието. До нови срещи и успех!", заяви в своето послание Мориконе.

В спектакъла на 10 декември, под диригентската палка на Маестро Мориконе, ще си партнират Оркестърът и Хорът на „Класик ФМ радио".

Близо 200 музиканти, ще възкресят култовите мелодии от филмовите шедьоври: „За шепа долари" (1964), „Добрият, лошият и злият" (1966), както и легендарните „Имало едно време в Америка" (1983), „Недосегаемите" (1987) и незабравимия „Малена" (2001) с обаятелната Моника Белучи.