Емирът на Дубай подарява остров на Шуми
Емирът на Дубай подарява остров на Шуми / netinfo

Емирът на Дубай Мохамед бин Рашид ал Мактум, основател на грандиозния проект “Светът” направи най-налудничавият подарък за пенсионирането на Михаел Шумахер от Формула 1, съобщава "Билд".

Мега-богатият емир на Дубай премиер министър на Обединените Арабски Емирства Махамед бин Рашид ал Мактум подарява на Шуми негов собствен остров – “добре дошли на острова на Шуми”.

Шейхът е основател на 1,8 милиардният луксозен проект “Светът”, който включва изграждането на 300 изкуствени атолови острови в близост до брега на Йумейрах (Персийския залив). Гледани от въздуха тези островчета трябва да образуват картата на света. Вип персоните по света вече наричат новоизгражадщият се рай “8-то чудо на света”. Един такъв остров голям средно между 2,5 и 10 хектара и струва близо 4,5 милиона евро. “След две години всички острови ще са готови и Шумахер и Корина ще си имат своят собствен остров за почивка”, заяви мениджъра на Михаел Вили Вебер.

Върху кой виртуален континент и страна ще бъде острова на Шуми все още не е ясно, но германецът ще има пълното право на избор на неговия оазис. Островът ще бъде достъпен само чрез хеликоптер или лодка и ще бъде управляван от новият си собственик само когато той има концепция за развитието му. “Шейх Мо”, така наричат емира на Дубай, смята в тези острови да живеят не повече 150 000 жители.

“Михаел все още обмисля своята концепция. Може би ще построи една картинг писта. Така шейхът ще получи и своята очаквана реклама”, допълни мениджъра на Шуми Вебер. До този момент 50 от островите са разпродадени, а Шумахер ще получи своя рай като подарък. /БГНЕС/