Емир Кустурица научил Моника Белучи да дои крави
Емир Кустурица научил Моника Белучи да дои крави / Guliver/Getty Images

Известната италианска актриса Моника Белучи се е научила да дои крави, подготвяйки се за ролята си във филма на Емир Кустурица "На Млечния път" (2016), предаде ТАСС. Актрисата съобщи този факт в интервю за сръбското издание "Ало".

Тайната на Моника Белучи за красива и стройна фигура

"Емир ме научи да доя крава и се оказа, че това е много лесна работа", каза Белучи в отговор на въпрос как се е справила с животното. Тя сподели също, че при снимките за последния филм на сръбския режисьор е имало много трудности.

Емир Кустурица на 62 - кинорежисьорът на XXI век

"Беше много трудно да се учи сръбски език, а Емир се мъчеше да го направи още по-трудно, тъй като от време на време вмъкваше нови реплики, които аз трябваше да повтарям, докато не ги произнеса както трябва", сподели актрисата.

Емир Кустурица научил Моника Белучи да дои крави
netinfo
Не по-лесно било да се снима в студена вода, носеща на гръб ранения си любим, чиято роля играе самият Кустурица. Всичко това било много трудно за Белучи, която признава, че се занимава с пилатес, за да поддържа формата си, но не хаби особено много енергия.

Въпреки трудностите Белучи, която има зад себе си над 60 филма, смята, че ролята й в "На Млечния път" е най-зрялата в кариерата й.

Моника Белучи: Стара съм за Агент 007

"Това беше наистина добра авантюра. Емир е човекът-оркестър, с него никога не е скучно. От друга страна, това не значи, че с него е лесно. Имало е случаи да завършим сцена, а след няколко минути той да иска да започнем всичко отначало".

Емир Кустурица научил Моника Белучи да дои крави
netinfo
Действието на филма се развива по време на войната в Босна. Главният герой е млекар, който всеки ден кара с магаре през фронтовата линия продукти за войниците. Той среща загадъчна италианка и тя променя целия му живот.

Световната премиера на филма бе на кинофестивала във Венеция миналата година, а на сръбската премиера на фестивала Кустендорф филмът привлече толкова много зрители, че залите на етноселото Дървенград не успяха да съберат всички желаещи и затова трябваше да се пуснат допълнителни прожекции.

Източник: БТА