/ Guliver/Getty Images
Рапърът Еминем започна съдебен процес срещу управляващата партия в Нова Зеландия. Той я обвинява, че е използвала без разрешение хита му Lose Yourself в своя политическа кампания, предаде АФП.
 
Адвокатите на музиканта твърдят пред Върховния съд в Уелингтън, че той не е давал разрешение на Новозеландската национална партия (НзНП) да използва песента му от филма "Осмата миля".
 
Адвокатът Гари Уилямс обясни, че НзНП е нарушила авторските права на Eight Mile Style - издателската компания на Еминем, като е използвала без разрешение Lose Yourself в телевизионна кампания от 2014 г.
 
Хитът на детройтския рапър бе поставен от списание "Ролинг стоун" сред 500-те най-велики песни на всички времена. Той получи две награди "Грами" и една от Филмовата академия на САЩ.
 
Дясноцентристката партия се защитава като обяснява, че използваното парче, въпреки че звучи като Еминем, е от звукова банка за производни мелодии на "Бийтбокс".
 
Парламентарните избори през 2014 г. бяха спечелени от Новозеландската национална партия, която управлява от 2008 г. Победата осигури на премиера Джон Кий нов мандат.
БГНЕС