Еминем бил на косъм от смъртта
Еминем бил на косъм от смъртта / снимка: БГНЕС

Рапърът Еминем за малко не загубил живота си през 2005 г. заради злоупотреба с наркотици след като преди това се подложил на дезинтоксикация. Негов приятел му дал сини таблетки без той дори да знае какви са.

"Лекарят ми каза, че тези мистериозни таблетки били метадон, той се използва при пристрастени към хероина. Ако знаех какво е това, сигурно нямаше да ги взема. Но се почувствах наистина зле. Дозата се равняваше на четири инжектирания на хероин", споделя Еминем. Той признава, че бързо се е пристрастил към наркотиците. "Не е тайна, имал съм проблеми с дрогата. Колко дози съм вземал на ден ли? Бих казал между 10 и 20", разкрива скандалният изпълнител пред сп. "Vibe".

Сега обаче всичко това е зад гърба му след три години въздържание и Еминем е много щастлив от излизането на новия му албум "Relapse". "Чувствам се като малко момче, когато правя рап. Искам да пея различни парчета. Ако чувствах, че не съм напълно способен да го правя, че правя нещо лошо, щях да се насоча към друга професия. Рапът е моята дрога. Преди затъвах, но вече спрях. Трябваше да правя нещо друга, за да спра процеса, така че избрах да правя рап", допълва той, цитиран от БГНЕС. Новият албум на Еминем ще излезе в САЩ на 19 май.