Ема Уотсън
Ема Уотсън / Guliver/Getty Images
Актрисата Ема Уотсън вече не се определя като самотна, а на натиска, който чувства да се омъжи и да има деца отговаря, че сама си е партньорка, предаде Ройтерс.

В интервю за списание "Вог" звездата от филмите за Хари Потър призна, че се е борила с безпокойство, защото приближавайки се към 30-те, няма нито стабилна кариера, нито партньор, нито дете.
 


"Никога не съм вярвала на твърденията "щастлива съм сама" - каза Ема Уотсън. - Дълго време ми отне, но съм много щастлива. Наричам го сама да съм си партьнорка".

Ема Уотсън и Надя Мурад ще защитават каузата на жените пред лидерите на Г-7


Жените от край време усещат натиск да имат партньор, да родят дете. По-възрастните самотни девойки предизвикват съжаление, а мъжете в тяхното положение се възприемат като свободни и безгрижни ергени, изтъкват правозащитници.

Ема Уотсън е активистка за правата на жените и посланик на добра воля на ООН за жените. Тя участва в кампанията "Той за нея", която призовава мъжете да се борят за равенство на половете.

Ема Уотсън се раздели с приятеля си


Актрисата, която е дете-звезда, е разказвала и как се е сблъсквала със сексизъм и полова дискриминация още от 8-годишна, а след това, когато е пораснала, е сексуализирана от медиите, по начин, по който момчетата от филмите за Хари Потър не са били.
БТА