Ема Уотсън
Ема Уотсън / Guliver/Getty Images
Британската актриса Ема Уотсън, прочула се с ролята на Хърмаяни Грейнджър във филмовата поредица за приключенията на Хари Потър, беше обявена за Жена на годината на състоялата се в Лондон церемония за наградите на списание Elle, съобщи Контактмюзик.

26-годишната актриса, чиито почитатели скоро ще я видят в игралната версия на "Красавицата и Звяра" на "Дисни", впечатли присъстващите и наблюдателите с дълга бяла рокля без презрамки, осеяна с приказни илюстрации.

Когато доброто сърце се крие зад страховита външност: Ема Уотсън е Бел в "Красавицата и звяра" (ВИДЕО)

Приемайки отличието си, присъдено за хуманитарната й дейност, Ема Уотсън сподели: "Не съм сигурна, че заслужавам тази награда, но за мен е чест да я получа". Актрисата допълни, че за нея е сбъдната мечта призът да й бъде връчен от журналистката и феминистка Кейтлин Моран, на която е почитателка от години. Сред останалите призьори на сп. "Ел" са Кристофър Бейли за "Бърбъри" (Британска марка на годината), Ердем (Британски дизайнер на годината), Дебора Хари (Стилна икона на годината), Саша Лейн (Актьорски пробив на годината), Ким Елъри (Изгряващ дизайнер), Риз Ахмед (Актьор на годината), Дамарис Годри (Модел на годината), Кристин енд дъ Куинс (Албум на годината), Симон Жакмю (награда "Изборът на модните редактори").  
БТА