Елтън Джон: Спрете Интернет и ще има по-добра музика!
Елтън Джон: Спрете Интернет и ще има по-добра музика! / снимка: BGNES

Поп легендата Елтън Джон реши да разкрие странното си становище за Интернет пред световната общественост.

Според Елтън Джон „мрежата на всички мрежи” трябва спешно да бъде спряна и то на първо място - защото унищожава добрата музика.

Заради Интернет хората вече не излизат навън и не си общуват, което влияе отрицателно на творческите сили. Вместо това те стоят вкъщи и всеки работи за себе си, което понякога води до добри резултати, но те са краткосрочни, твърди певецът.

„Трябва да се съсредоточим върху нещата, които ще променят света и ще променят начина, по който хората слушат музика, а това сигурно няма да стане, докато хората висят в Интернет. Хора, излезте навън, общувайте”, призова Джон Елтън.

Легендарният поп изпълнител се надява следващата стъпка на музикалната индустрия да бъде спиране на Интернет. Той призова единомишлениците си да излязат на улицата и да организират протести срещу безцелното седене пред компютрите и сърфирането в Интернет. Той се надява, че ако бъдат предприети съответните действия, целият Интернет може да бъде спрян поне за пет години.

„Аз съм най-големият технофоб за всички времена и смятам, че днес прекалено много технологии са на разположение на всички. Нямам мобилен телефон, нямам iPod или нещо подобно. Всичко, което умея и знам, е да композирам музика на пианото”, каза сър Джон Елтън. (БГНЕС)