Елтън Джон продаде 2 автомобила Audi благотворително
Елтън Джон продаде 2 автомобила Audi благотворително / netinfo

Сър Елтън Джон продаде два автомобила Audi модели R8 и TT Roadster на благотворителния търг, който звездата организира традиционно в нощта на Оскарите.

Двата автомобила, дарени от Audi, бяха продадени общо за 290 000 долара. Най-високата предложена цена за модела Audi R8 бе 210 000 долара, а за Audi TT Roadster - 80 000 долара. Събраните средства бяха предоставени на СПИН фондацията на британския музикант, съобщи БГНЕС.

Партито на Елтън Джон се организира всяка година в нощта на Оскарите. То е най-престижното светско събитие, на което присъстват само най-известните звезди от шоубизнеса. За неговата популярност говори и фактът, че част от участниците в церемонията на Американската академия за филмово изкуство предпочитат партито на Елтън Джон пред коктейла след връчването на Оскарите.

Като основен спонсор на събитието на британския музикант, тази година Audi превози VIP знаменитостите до червения килим на Pacific Design Center с автомобили Audi А8 и Audi Q7. Комфортът на луксозната марка изпитаха популярни личности като номинираният 5 пъти за наградата „Грами” английски певец Джеймс Блънт и екипът на немския филм „Животът на другите”, който получи „Оскар” в категорията „Най-добър чуждоезичен филм”.