Елтън Джон пя на концерта в памет на принцеса Даяна
Елтън Джон пя на концерта в памет на принцеса Даяна / netinfo

Елтън Джон откри благотворителен концерт в памет на принцеса Даяна на стадион "Уембли" в Лондон, съобщи Ройтерс. Ако беше жива, днес Даяна щеше да навърши 46 години.

На концерта присъстваха поне 60 хиляди зрители. Сред тях са и двамата сина на принцеса Даяна - Уилям и Хари, които са и инициатори на концерта. Те за кратко излязоха на сцената преди началото на концерта и бяха приветствани бурно от зрителите, посочва Ройтерс.

Елтън Джон, който е бил сред близките приятели на Даяна, изпълни "Твоята песен" на фона на огромна черно-бяла снимка на принцесата, прожектирана върху екран зад сцената.

"Тази вечер е посветена на всичко онова, което обичаше нашата майка приживе - музиката, танците, благотворителността, семейството и приятелите", заяви 25-годишният принц Уилям. И двамата синове на Даяна неведнъж за изтъквали, че някои медии са се опитали да очернят образа на майка им и умишлено са пренебрегвали дейността й в подкрепа на благородни каузи като борбата със СПИН и помощта за жертвите на противопехотни мини в света.

Двамата синове на принцеса Даяна успяха да привлекат за участие много звезди, сред които Род Стюарт, Duran Duran, американските рапъри Кейни Уест и Фарел Уилямс, британските певци Джеймс Морисън, Наташа Бедингфийлд, Лили Алън, Брайън Фери и Джос Стоун.