Елтън Джон обеща хип-хоп парче
Елтън Джон обеща хип-хоп парче / netinfo

След 40 години творчество и изпълнение на рок, поп балади и филмова музика Елтън Джон реши да усвои нов музикален жанр – хип-хоп.

“Искам да преработя песните и мелодиите си в ритъма на хип-хопа - да наподобяват например на “No Diggity” на Блекстрийт”, заявява изпълнителят в интервю за списание “Ролинг Стоун”. Той споделя, че би желал да работи с продуцента Dr. Dre и различни музиканти, въпреки че още не е контактувал с някой от тях. “Искам да работя с Фаръл (Уилиъмс), Тимбъленд, Снууп (Дог), Кейни (Уест), Еминем и просто да видя какво ще се получи. Може да бъде катастрофа, би могло да бъде фантастично, но не знаеш какво ще стане, докато не опиташ”, казва Елтън Джон.

Той е един от най-плодовитите рок-енд-рол певци и композитори и е известен с пищните си костюми и забележителното свирене на пиано. Сред хитовете му са “Your Song," "Rocket Man" и "Candle in the Wind". Очаква се появата на новия му албум "The Captain and the Kid".

59-годишният Джон изгрява през 70-те години на миналия век. Писал е музика за филми като “Цар лъв” и за пиеси на Бродуей като “Аида”. Всъщност той вече има изпълнение на песента “Стан” с Еминем на церемонията по връчването на наградите “Грами” през 2001 г. и тогава двамата взривиха залата.