Елизабет Тейлър се прощава с най-близките
Елизабет Тейлър се прощава с най-близките / www.en.wikipedia.org
Една от най-големите кино легенди на всички времена Елизабет Тейлър е започнала да се прощава с най-близките си роднини във Великобритания. 76-годишната звезда е в много тежко здравословно състояние. Елизабет осъзнава, че "краят не е далеч", съобщава БГНЕС.

От известно време Тейлър се придвижва с инвалидна количка. Тя има проблеми със сърцето и страда от Паркинсонова болест. "В момента Лиз въвежда всичките си дела в порядък. Първо реши да се сбогува с близките си в Англия, след това ще стори това и с тези в САЩ. На всички ни е ясно, че й остават броени месеци, ако не и седмици", коментира светската хроникьорка от Ню Йорк Синди Адамс.

Кинозвездата е поискала да бъде погребана в Швейцария, до гроба на любимия си Ричард Бъртън. Елизабет Роузмънд Тейлър е удостоена с Орден на Британската империя. Два пъти получава Оскар за най-добра женска роля. Тя е първата актриса, чийто хонорари се изчисляват на милиони долари. Нейният личен живот също е обект на голямо внимание – не на последно място и заради осемте й брака. Тя се нарежда на седмо място сред 100-те най-добри актриси за всички времена.