Елизабет Тейлър постъпва в болница за сърдечна операция
Елизабет Тейлър постъпва в болница за сърдечна операция / снимка: БГНЕС

Актрисата Елизабет Тейлър, една от последните живи легенди на Холивуд, съобщи в сайта за микроблогинг Twitter, че постъпва в болница за операция на сърцето, предаде АФП.

"Скъпи приятели, бих искала да ви съобщя, преди това да се е появило във вестниците, че ще вляза в болница за операция на сърцето", пише 77-годишната актриса. Тя уточнява, че целта на операцията е поставянето на апарат, който да й помага за преодоляване на сърдечната недостатъчност и че не става дума за открита операция на сърцето. Звездата на световното кино, известна и с осемте си брака призовава феновете си да се молят за нея и уверява, че ще ги уведоми "когато всичко свърши", преди да завърши с признанието "Обичам ви", пише още БГНЕС.

Здравето на Лиз Тейлър е обект на многобройни спекулации през последните години. Носителката на две награди Оскар бе оперирана от мозъчен тумор през 1997 г., а през 2006 г. стана известно, че страда от болестта на Алцхаймер. Тя се появи публично за последен път в началото на септември за погребението на Майкъл Джексън, който беше един от най-големите й приятели.