„Шанел“ заведе модния свят на екзотичен плаж
„Шанел“ заведе модния свят на екзотичен плаж / Gulliver/Getty Images
"Шанел" заведе модния свят на екзотичен плаж с ревюто си Пролет/лято 2019 на Парижката седмица на модата, предаде Ройтерс.

Кая Гербер, Белослава Хинова и грандиозното шоу на „Шанел“ в Париж (СНИМКИ)
 
Манекенките преминаха боси по пясъка сред дюни, облечени в легендарните костюми от туид на "Шанел" и със сламени шапки. В краката им плискаха вълнички. Повечето носеха в ръка обувките си.
Ревютата на модна къща "Шанел" са известни с нетрадиционните си декори. Плажът беше пресъздаден в изложбения център Гран пале, като гостите от първия ред, сред които певецът Фарел Уилямс и актрисата Памела Андерсън, надничаха зад една дюна.

Памела Андерсън
Памела Андерсън Gulliver/Getty Images

Любопитна подробност от дефилето е, че сред моделите бяха Кая Гербер – дъщерята на супер модела Синди Крофорд, и българката Белослава Хинова, която по информация на списание EVA е била избрана за шоуто от самия Карл Лагерфелд.

16-годишна българка участва в ревю на "Шанел" в Париж (СНИМКИ)
 
Под погледа на спасители манекенките представиха рокли с презрамки, украсени с корали или ярки спирали от пайети. Копринените тоалети бяха с мотиви на чадърчета, посочва БТА.

Шанел заведе модния свят на екзотичен плаж
„Шанел“ заведе модния свят на екзотичен плаж Gulliver/Getty Images

Грубите жакети от туид бяха съчетани със скъсени черни панталони. Сред аксесоарите се откроиха ръкавици с джобове, затварящи се с ципове.

Вижте и юлското екстравагантно дефиле на „Шанел“ в Париж (СНИМКИ)
 
Ветеранът Карл Лагарфелд, който вече е на 80 години, прие аплодисментите в края на шоуто, като премина по мостик, облечен в черно.

Карл Лагарфелд
Карл Лагарфелд Gulliver/Getty Images

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук