/ NOVA
Тази седмица петима известни новинари готвят в „Черешката на тортата“
Необичайна журналистическа седмица очаква зрителите на NOVA в „Черешката на тортата“. Петима от изявените журналисти на медията ще тестват доказания си професионализъм, но този път в кулинарията. Добри новини от шеф Манчев ще очакват водещата на сутрешния блок „Твоят ден“ по NOVA NEWS Лора Инджова, репортерът на Новините на NOVA Благой Цицелков, международният редактор Яна Николова, кореспондентът на телевизията в Париж Петя Желева и авторът на рубриката „Пълен абсурд“ в „Здравей, България“ Румен Бахов.

Начало на журналистическата седмица ще постави Лора Инджова. Очарователната водеща на сутрешния блок на NOVA NEWS - „Твоят ден“, ще разкрие топлината на своето семейно огнище в буквалния и преносен смисъл с изкусително меню. В края на вечерта впечатляващите ѝ кулинарни търсения ще приключат около огъня в градината, където към компанията ще се присъедини и любим човек със специална музикална изненада.

Лора Инджова
NOVA

Във втората вечер амбициозният репортер Благой Цицелков ще увеличи надпреварата за спечелването на почетния плакет с изискани италиански рецепти.

Със съвършена прецизност към детайла журналистът на NOVA ще гарантира незабравимо изживяване за гостите и зрителите. Приятната изненада от уменията на Благой Цицелков в кухнята ще бъде гарнирана с любопитни семейни истории, сред които и тази защо избира да тръгне по пътя на журналистиката.

Лора Инджова
NOVA

В сряда международният редактор Яна Николова, отразявала евроизборите директно от залата на ЕП в Брюксел, ще създаде запомняща се родопска кулинарна история. Журналистът, чиято професия през годините отвежда до много и дори опасни точки по света, ще сподели със зрителите своята ценна колекция от нетрадиционни сувенири и печатни издания. Сред тях е и специална рисунка от украинско дете, олицетворяваща войната.

Яна Николова
NOVA

Незабравима вечер в Старинен Пловдив ще организира кореспондентът на NOVA в Париж Петя Желева. Умелото ѝ френско меню ще бъде поднесено в къщата-музей на Хаджи Алеко. Въпреки богатия ѝ професионален опит, участието на Петя в „Черешката на тортата“ ще поведе класацията ѝ от лични предизвикателства. Извън всякаква логика ще се окаже, че Петя Желева, която е шампионка по офроуд и любителка на високите скорости, изпитва страх от самолетните полети.

Петя Желева
NOVA


Не вечеря, а незабравим кулинарен спектакъл ще подготви Румен Бахов, познат с рубриката си „Пълен абсурд“ в „Здравей, България“. Семплите му рецепти ще разкрият многообразното богатство на родното Черноморие, опазването и популяризирането на което е приел за своя лична кауза. Наздравици с морска вода, предястие със сурови миди и отровна риба в чиниите, са само част от сензационните новини в последната кулинарна емисия от седмицата.

Румен Бахов
NOVA

И докато любимите лица от ефира на NOVA се вихрят в кухнята, те нито за миг не остават далеч от информационния поток, потвърждавайки правилото, че журналистът остава такъв, независимо къде се намира. В „Черешката на тортата“ обаче, изборът на победител в кулинарната надпревара е авторитарно поверен на безкомпромисния шеф Манчев. Кой журналист на NOVA ще заслужи плакета на предаването? – не пропускайте да разберете от понеделник до петък от 20:00 ч. по NOVA.

Още интересна информация за „Черешката на тортата“ може да откриете във Facebook страницата на предаването. Всички епизоди на поредицата могат да бъдат гледани и в NOVA PLAY след излъчването им в ефир.