/ iStock/Getty Images
Руската космонавтка Анна Кикина, астронавтите на НАСА Никол Ман и Джош Касада и японецът Коичи Ваката преминаха на борда на Международната космическа станция (МКС), след като пристигнаха там на борда на космическия кораб "Дракон" на американската компания "СпейсЕкс". НАСА излъчи на живо в сайта си скачването на кораба с МКС след 29-часов полет.

Кикина стана първият руски космонавт на борда на американски космически кораб от 20 години. Тя е в екипажа на кораба "Дракон" по силата на сключено през юли споразумение между агенция "Роскосмос" и НАСА за съвместни полети, подписано въпреки изострените отношения заради руската инвазия в Украйна.
Новият екипаж ще бъде на МКС за 145 денонощия.

В момента на борда на космическата станция са 11 души - космонавтите на Роскосмос Сергей Прокопиев, Дмитрий Петелин и Анна кинкина, астронавтите на НАСА Никол Ман, Джош Касада, Франк Рубио, Чел Линдгрен, Робърт Хайнс, Джесика Уоткинс, астронавтката на Европейската космическа агенция Саманта Кристофорети от Италия, която е командир на МКС и астронавтът на Японската агенция за аерокосмически изследвания Коичи Ваката.
БТА