Една чаша червено вино се равнява на шест чаши бяло
Една чаша червено вино се равнява на шест чаши бяло / netinfo

Една чаша червено вино се равнява на шест чаши бяло вино по благоприятно въздействие върху организма. Това обясни професор Кирил Фъртов от Института по криобиология и хранителни технологии по време на националната среща "Имунна подкрепа за здравето от природата и науката в България".

Срещата се провежда под патронажа на председателя на парламента Георги Пирински и академик Благовест Сендов, посланик на България в Япония.

Професор Фъртов представи проучването си, направено чрез изследване на семки от червените сортове грозде. Червените вина имат мощно антиоксидантно, антибактериално, антикариесно действие, пречат на образуването на лош холестерол и спомагат за еластичността на кръвоносните съдове.

Пробиотиците са друг начин за добро повлияване на имунната система. Те са добавка към храната, съдържащи голямо количество живи микроорганизми, полезни за здравето. Екип учени представиха български пробиотик, повлияващ добре на редица заболявания.