Единственият фестивал по вода
Единственият фестивал по вода / снимка: Дунавския Музикален фестивал

В процес на подготовка е второто издание на Дунавския Музикален фестивал "Срещу течението". След успешното  му провеждане през 2007 г., екипът на фестивала е планувал второто провеждане на събитието да бъде от 20 март до 1 април 2010 г. Фестивалът е единствения движещ се по вода на територията на Европа. Лично Ради Найденов, извънреден и пълномощен посланик на България в Австрия ще организира официалното откриване във Виена по повод началото на амбициозната инициатива.

64 музиканти от 15 страни ще се качват, свирят и напускат кораба по предварителен график по време на неговото музикално пътешествие. Корабът и концертните програми  ще се движат от Австрия до Сърбия и обратно от Унгария до Германия. Концертите са всяка вечер и се случват в движение. Програмата включва и музикален рецитал в унгарския клуб А38 - танкер, трансформиран в концертна зала, звукозаписно студио и клуб, който е и единственият концерт "на суша", с изключение на откриването на австрийска земя.

Извън официалните концерти, неофициалните ще се случват почти по всяко време. Корабът е 200 местен и на него ще пътуват както музикантите, така и почитателите на музиката.

Сред участниците са имена като Теодосий Спасов, Петър Ралчев, Михали Дреш (Унгария), Карлос Нунес (Испания), Алън Берн (Америка/Германия), Ферус Мустафов (Македония), Мисерли Ахмед (Турция), Хаик Яждиян (Гърция) и др.