Един от основателите на Google се ожени
Един от основателите на Google се ожени / netinfo

Един от основателите на компанията Google 33-годишният Сергей Брин се ожени. Сватбата е станала в началото на май при най-строга секретност на Бахамите. В момента състоянието на Сергей Брин се оценява на 16,6 милиарда долара.

Избраницата на Брин е биоинженерът Анна Войчицки, отбелязва вестник USA Today. Нейната сестра Сюзън е дала през 1998 г. под наем на основателите на компанията своя гараж, където първоначално се е помещавала компанията Google.

Именно Сюзън е запознала сестра си със Сергей Брин. На традиционната еврейска сватбена церемония са присъствали около 60 гости. В нито едно свое интервю, дадено след това, Брин не разказва за сватбата си. Репортерите още отбелязват, че той не носи халка, пише БГНЕС.

Сергей Брин е роден в Москва и отива в САЩ през 1979 г. заедно с родителите си, когато е на четири години. Семейството му отива да живее в САЩ по американска програма за емиграция на хора с еврейски корени. Скоро бившият учител по математика Михаил Брин става преподавател в университета в Мериленд, а съпругата му Евгения – учен-специалист в НАСА.

Самият Сергей завършва с отличие университета в Мериленд, където учи математика и информатика. Получава стипендия от National Science Foundation Graduate Fellowship. Основна област на неговите научни изследвания са били технологиите за събиране на данни от неструктурирани източници, големи текстове и научни данни.

Той е автор на десетки публикации във водещи американски академични списания, участва периодично в национални и международни научни, бизнес и технологични форуми. Подготвяйки се за защита на докторската си дисертация в Стандфорд, Брин се запознава с Лари Пейдж. През 1998 г. те заедно основават Google. Брин и Пейдж искали да нарекат системата си Googol – това е математически термин, който означава число, състоящо се от единица и 100 нули.

Първите спонсори обаче не знаели тази дума и написали чек за Google Inc. За 9 години съществуване търсачката Google стана най-голямата и една от най-популярните в света.