Ед Шийран
Ед Шийран / Gulliver/Getty Images
Популярният музикант Ед Шийран влезе в петицата на най-богатите британски музиканти в класацията, изготвена от в."Сънди таймс".

За миналата година състоянието на 29-годишния изпълнител се е увеличило с 40 милиона британски лири и е достигнало 200 милиона /242 милиона щатски долара/.

Класацията за най-богат млад британец се оглавява от 29-годишния херцог на Уестминстър Хю Гросвенър , чието състояние възлиза на 10,295 милиарда паунда /12,46 милиарда долара/. Херцогът наследи голяма част от международната група компании "Гросвенър груп", специализиран в недвижимости и строителство, чиято оценка възлиза на почти 15 милиарда долара.

На второ място е Шарлот Уелсли, която благодарение на състоянието на своя съпруг, има в банковите си сметки 2 милиарда британски лири. Неин съпруг е милиардерът Алехандро Санто-Доминго, който е акционер в най-голямата корпорация за производство на бира.

На трето място е класиран Джак Съливан, син на предприемача и президент на футболния клуб "Уест хам" Дейвид Съливан. Неговото състояние е оценено на 1,1 милиарда паунда.
БТА