Е Л Джеймс пише нова книга от поредицата 50 нюанса сиво
Е Л Джеймс пише нова книга от поредицата 50 нюанса сиво / Guliver/Getty Images

Авторката на нашумелия през 2011 година роман "50 нюанса сиво" (Fifty Shades of Grey) и на неговите две продължения Е Л Джеймс е качила в Инстаграм снимка на клавиатурата на компютъра си. На нея се вижда частта с буквите F, I, T и Y, от които се образува английската дума "fifty" ("петдесет"). Така Джеймс намеква, че е започнала работа над нова книга, която по всяка вероятност ще е поредното продължение на еротичния бестселър, съобщи Лента.ру. Романът "50 нюанса сиво" за връзката между бизнесмен и младо момиче се превърна в бестселър. По-късно излезнаха две продължения на романа.

Продажбите на романите от трилогията "50 нюанса сиво" на Е Л Джеймс в края на февруари тази година вече надхвърлиха 100 милиона екземпляра, като 100 седмици оглавяваха класацията на бестселърите на в. "Ню Йорк таймс", припомня Асошиейтед прес.

Така еротичната трилогия, излязла през 2011 г., се изравни по продажби със серията за Джеймс Бонд на Иън Флеминг, която е публикувана преди повече от 50 години, добавя Фимейл фърст. Трилогията, чиито втори и трети том са романите "50 нюанса по-тъмно" и "50 нюанса освободени", е издадена на 51 езика, сред които иврит, исландски, корейски, посочва БТА. Тъй като е планирано да излезе филмова адаптация през февруари 2015 г, се очаква популярността й да се повиши.

"50 нюанса сиво" обаче все още е много назад от серии като "Здрач" на Стефани Майър (120 милиона броя) и "Шифърът на Леонардо" от Дан Браун (200 милиона). Начело на класацията е Дж. К. Роулинг с поредицата за Хари Потър. От седемте й романа са продадени над 450 милиона екземпляра по света.

Главните роли във филмовата адаптация на романа "50 нюанса сиво" изпълняват Джейми Дорнан и Дакота Джонсън.