Джулия Робъртс получи още една награда
Джулия Робъртс получи още една награда / netinfo

Носителката на „Оскар“ актрисата Джулия Робъртс получи наградата на Американската кинематография за 2007 по време на церемония в Лос Анджелис, предаде БГНЕС.

"Аз съм само едно момиче от малък град в Джорджия, което имаше тази огромна, абсурдна мечта," каза тя. Актрисата, която има три малки деца, каза, че е най-горда от това, че е майка и съпруга. 39-годишната Робъртс беше определена за носителка на наградата през юли. Тя спечели „Оскар“ за най-добра женска роля през 2001 за филма на Стивън Спилбърг "Ерин Брокович".

Робъртс каза, че е влязла във филмовата индустрия в подходящо време. "Мисля, че дойдох в бизнеса в по-добри времена, когато можеше да култивираш работата си по-спокойно," заяви тя по време на вечеря в Бевърли Хилз. Сред звездите в публиката бяха Том Ханкс, Натали Портман и Сали Филд. "Всеки обича Джулия Робъртс. Всеки, всеки, всеки," каза Ханкс, който играе с нея в бъдещия филм за войната в Афганистан, озаглавен "Войната на Чарли Уилсън". Наградата се дава на актьори, режисьори и сценаристи от създаването си през 1986 г. Американската филмотека използва събитието, за да набира средства за подпомагане на млади филмови дейци. Сред предишните й носители са Стивън Спилбърг, Том Круз, Мартин Скорсезе и Никол Кидман.

Робъртс получи наградата от миналогодишния й носител Джордж Клуни. Джулия Робъртс продължава да бъде една от най-популярните актриси в Холивуд още от 1988 г, когато излезе филмът й „Mystic Pizza“. Сред другите популярни филми е "Хубава жена".