Джордж Клуни не се дразни, че го определят като гей
Джордж Клуни не се дразни, че го определят като гей / снимки: Reuters, архив

Въпреки слуховете, които се разпространяват, че Джордж Клуни е бил хомосексуален, той се чувства добре в кожата си. Щастлив в любовта, която споделя с приятелката си Стейси Киблър, той въобще не се дразни от това какво медиите мислят по отношение на сексуалните му предпочитания.

"Ако реагирам, ще означава, че да си гей е нещо лошо. Частният ми живот трябва да остане частен и аз го живея перфектно. На кого пречи, ако някой смята, че съм гей? Дълго след смъртта ми пак ще казват кой съм бил", споделя пред The Advocate известният актьор.

Изцяло откровен по отношение на тази тема Джордж Клуни смята, че гей браковете също са граждански права. Той винаги е подкрепял правата на хомосексуалните, предава БГНЕС.

Джордж Клуни не се дразни че го определят като гей
netinfo

"Винаги съм бил убеден, че всеки път, когато се съпротивляваме на равенството заставаме на лошата страна на историята. Същото се отнася и за аргументите посочени на времето по отношение на афроамериканците, за тяхното влизане в армията или пък за правото да се оженят за бяла жена. Ще дойде време, когато борбата за равенството ще изглежда архаична", се аргументира холивудската звезда.

Демонстрирайки готовност да даде и личен пример за гей каузата 50-годишният актьор е на разположение да се въплъти в ролята на гей. "Нямам нищо против. Дали ще мина за хомосексуален или ще изиграя ролята на гей, ако сценарият е добър, съгласен съм", казва още Клуни.

Джордж Клуни не се дразни че го определят като гей
netinfo