Джордж Буш обича да си ляга рано
Джордж Буш обича да си ляга рано / netinfo
Единият е нощна птица и обича да работи след полунощ. Другият е от хората, които обичат да си лягат към 21.30. Първият е саудитският крал Абдула, а вторият - президентът на САЩ Джордж Буш. Какво се случва, когато президентът идва на гости на краля? Води се битка за часа на лягане, е отговорът на Асошиейтед прес.

Изглежда Буш е готов да направи известни отстъпки на краля. Той трябва да пристигне днес на първото си посещение в Саудитска Арабия и ще бъде приет в двореца в 21 ч. и 5 мин. - време, когато обикновено се готви да си легне.

Големият въпрос е колко ще продължи посещението? "Това е много деликатен въпрос", казва приближен на Джордж Буш. Снощи президентът остана до късно на гости на престолонаследника на Абу Даби шейх Мохамед Бин Зайед Ал Нахаян в пустинния лагер, където шейхът отглежда расови коне и соколи. Буш се върнал в хотела след 21.30 ч.

Късните срещи са обичайни в арабските страни, тъй като през по-голямата част от годината през деня е много горещо. В Саудитска Арабия срещите и пресконференциите през нощта са нещо обикновено. Държавният секретар Кондолиза Райс е свикнала да стои до късно, отбелязва БТА.