Джордж Буш дирижира симфоничен оркестър
Джордж Буш дирижира симфоничен оркестър / netinfo

Пред камерите и в присъствието на десетки хиляди зрители американският президент Джордж Буш дирижира симфоничен оркестър от 400 музиканти, сред които и 50 от държавния симфоничен оркестър на щата Вирджиния.

Буш взе диригентската палка от диригента Джоан Фалета, качи се на диригентския пулт и размахвайки палката, която държеше в дясната си ръка, “помогна” на оркестъра на изпълни няколко пасажа от известния американски патриотичен марш "The Stars and Stripes Forever", който по решение на американския Конгрес е официален държавен марш на САЩ, съобщи БГНЕС.

Посрещнатото със смях и усмивки “изпълнение” на Буш се състоя в присъствие на първата дама на САЩ Лора Буш, губернатора на щата Вирджиния Тимъти Кейн и други високопоставени гости на тържествата по повод 400-ата годишнина на Джеймстаун /Вирджиния/ - първото селище на дошлите от “стария свят” на територията на днешните САЩ.

Макар че Фалета даде висока оценка на дирижирането на президента, на зрителите им се стори, че представата на Буш за ритъм не съвсем съвпадаше с представата на музикантите, пише излизащият във Вирджиния вестник “Ричмънд таймс диспеч”.