/ Gulliver/Getty Images
Британското правосъдие позволи на американския актьор Джони Деп да изправи пред съда таблоида "Сън" за клевета, който в своя статия го описа като съпруг-насилник, предадоха световните агенции.

По този начин се дава зелена светлина на съдебния процес, който ще стартира във вторник. Звездата от "Карибски пирати" заведе дело срещу британския вестник и неговия собственик "Нюз груп корпорейшън" за статия, публикувана през април 2018 година, твърдяща че той е нанесъл побой на тогавашната си съпруга, американската актриса Амбър Хърд.

Двойката премина през шумен развод в началото на 2017 година, малко повече от година след венчавката си. Тогава 34-годишната актриса се оплака от преживени "години на насилие" над нея, които били както от физическо, така и от психологическо естество. Твърдения, които Джони Деп отрече.
Съдебният процес трябва да стартира във вторник пред Върховния съд в Лондон, като за свидетели са призовани самият Деп, както и бившите му приятелки Уинона Райдър и Ванеса Паради. Предвидено за средата на март, разглеждането на делото беше отложено заради пандемията от коронавируса и сега е предвидено да продължи няколко седмици.

До последния момент адвокатите на таблоида се опитваха да получат отхвърляне на съдебния иск за клевета от страна на правосъдието, защото според тях Деп не бил спазил съдебно разпореждане. Според тази съдебна заповед, актьорът е трябвало да разкрие поредица от есемеси, чрез които той бил пожелал да бъде снабден с наркотици чрез свой помощник, докато пребивавал в Австралия.

След като в понеделник съдията Андрю Никол констатира, че разпореждането не е било изпълнено, той не санкционира Деп и позволи да бъде даден ход на съдебното производство във вторник.