/ БГНЕС
Гнусни подробности от семейния живот на двойката се разкриха в съдебната зала
Холивудският актьор Джони Деп призна пред съд в Лондон, че е прекалявал с алкохола и наркотиците, че е имал нервни изблици, но категорично отрича някога да е посягал и да е проявявал насилие към бившата си съпруга Амбър Хърд, съобщи "Дейли мейл".

Вчера в Лондон започна съдебното дело, което Деп заведе срещу издателя на британския в."Сън" заради публикация от 2018 г., в която се твърди, че Деп е "бияч на съпруги".

Защитата на Деп и самият актьор говориха пред съда за злоупотребата с алкохол и наркотици от страна на звездата от "Карибски пирати" и за това, че въпреки всичко той никога не е проявявал насилие срещу Амбър Хърд, а тъкмо обратното - тя му е посягала. В съдебната зала, в която присъства и бившата съпруга Хърд, бе пуснат видеозапис, който показва как Деп, очевидно пиян, вилнее в семейната кухня и хвърля бутилка от вино на пода, ядосан на Хърд, докато я пита "Искаш ли да видиш какво е лудо? Сега ще ти покажа".

Във видеото с продължителност 90 секунди се вижда как Деп и Хърд се карат ожесточено в кухнята, как той блъска шкафове и хвърля бутилката, псува и рита мебели.

В отговор на въпрос по време на показанията си Деп призна, че има моменти, когато си изпуска нервите и че е проявявал насилие към някои шкафове, но не и към Хърд.

Преди това от показанията на Деп стана ясно, че той е решил да се разведе с Амбър Хърд, след като "тя или някой от приятелите й" се изходил в семейното ложе и актрисата обяснила, че това е само "безобиден номер".

Защитата на Деп подчерта, че самият той бил обект на насилие от страна на Хърд по време на брака им. В писмени показания бе даден пример с това как тя частично отрязала един от пръстите му с бутилка от водка през 2015 г. в Австралия и как редовно го удряла.

Деп подчерта, че за него да бъде кавалер в живота е "много важно". "В моралния ми кодекс основно е никога да не удрям жена, при никакви обстоятелства. Намирам го за немислимо и това никога не се случва".

Актьорът, който е на 57 години, многократно категорично отрече да е нападал физически Хърд. Пред съда обаче той я обвини, че е "пресметлив, нарцистичен социопат" и че се е омъжила за него, за да подпомогне кариерата си.

Деп и Хърд се срещат през 2011 г. на снимачната площадка на "Дневникът на едно пиянде" ("The Rum Diary") и се женят през февруари 2015 г. Петнадесет месеца по-късно Хърд подава молба за развод и дни по-късно получава ограничителна заповед срещу Деп.

Адвокатите на актрисата описват Деп като домашен насилник, който многократно я е нападал, когато бил пиян или под въздействие на наркотици.

В съдебната зала в Лондон се чу още, че Деп е започнал да взема опиати като единадесетгодишен, когато опитал от хапчета за успокоение на майка си и че когато бил на 14 години, вече бил опитвал всички наркотици, за да се справя с болката.

Очаква се делото на Деп срещу издателя на в. "Сън" да продължи три седмици.
БТА