Джон Траволта разказа за смъртта на сина си
Джон Траволта разказа за смъртта на сина си / снимка: БГНЕС

Една година след смъртта на сина си, Джон Траволта намери сили не само да се върне към киното, но и да разкаже за семейната трагедия. Джет Траволта почина на 2 януари 2009 г., по време на семейна ваканция на Бахамите. В интервю за АП Траволта разказа за болката, която е почувствал в момента, в който изгубил сина си, както и за бъдещите си творчески планове.

"Моят син имаше огромно влияние върху околните и добрината на феновете и хората навсякъде по света беше невероятна. Никога не съм чувствал толкова много поддръжка и любов, както през изминалата една година, и е истина, че имах нужда от това... Човек е като кораб, който потъва и има нужда от всички наоколо, за да остане на повърхността. И ние получихме тази подкрепа", споделя актьорът, цитиран от БГНЕС.

От друга страна, според Траволта, помощта е най-важното нещо на планетата и именно затова е отишъл в Хаити, за да помогне на пострадалите от земетресението там. "Имах рядката, много рядката привилегия, да съм притежател на голям и празен самолет в двора на къщата ми, който напълних с провизии и лекари, и това беше наистина невероятен повод", посочва още американският актьор. По отношение на новия си филм, Траволта смята, че опитът в танците му е помогнал да направи сам каскадите.

Актьорът се завръща в света на киното с шпионския филм "От Париж с любов", където се комбинират екшън с елементи на комедията. Заедно с него в лентата участва и Джонатан Рис Майерс.