Джон Ленън участва в благотворителна реклама
Джон Ленън участва в благотворителна реклама / снимка: БГНЕС

Благодарение на цифровата технология легендарният вокалист на „Бийтълс” Джон Ленън се включва в телевизионна реклама в подкрепа на кампанията „Лаптоп за всяко дете”, която си е поставила целта да предостави ниско бюджетни преносими компютри на най-бедните деца в света, съобщава Ройтерс.

Неговото обръщение, което може да се види в YouTube, ще се излъчва по кабелни и ефирни телевизии в САЩ. Авторите на рекламния клип са моделирали не само гласа, но и изображението на Джон Ленън. На фона на музиката на една от най-популярните песни на групата – Imagine – той казва: ”Да си представим, че всяко дете, независимо къде се намира в света, би могло да получи достъп до вселената от знания. Децата ще имат шанса да учат, да мечтаят, да постигнат всичко, което искат”. И продължава: ”Аз се опитах да го направя чрез моята музика, но сега вие можете да го направите по различен начин. Можете да дадете на едно дете лаптоп и да промените света повече, отколкото можете да си представите”.

Вдовицата на певеца – Йоко Оно е одобрила рекламата, която е направена по инициатива на фондацията „Лаптоп за всяко дете”.