Джон Бон Джоуви става на 50 години
Джон Бон Джоуви става на 50 години / снимка: БГНЕС, архив

Рокаджията Джон Бон Джоуви става на 50 години. Роденият през 1962 г. в Ню Джърси Джон Франсис Бон Джоуви Джуниър се превръща в една от иконите на рока благодарение на групата си Бон Джоуви.

Той показва и актьорските си умения във филми като "Предай нататък" и "Новогодишната нощ" и извършва сериозна хуманитарна дейност. Във връзка с 50-годишния юбилей на музиканта сайтът WENN посочва десет любопитни факта за него, цитирани от БГНЕС.

- Джон Бон Джоуви е мажоритарен собственик на отбора от Американската футболна лига "Филаделфия Соул".

- Той получава почетна докторска степен по хуманитарни науки от университета Монмаут през 2001 г.

- Твърди, че е кръвен родственик на Франк Синатра.

- Бон Джоуви спечели "Златен Глобус" за песента "Blaze of Glory". Бил е номиниран и за Оскар.

- Рокаджията има четири деца на възраст от седем до 19 години.

- През 2006 г. Бон Джоуви дарява 1 милион долара за строежа на домове в Луизиана, година след като ураганът Катрина опустоши щата.

- През декември 2010 г. Бон Джоуви е определен за съветник в Белия дом по обществени проблеми от президента Барак Обама. Като член на съвета той наблюдава назначаването на лидери в организации с идеална цел, частни и филантропски организации. Той също така награждава и изтъква хората, допринесли значително за благоденствието на общините си.

- Той страда от чувствителни очи и не понася ярката слънчевата светлина и задимените помещения. Поради това често носи слънчеви очила. През пролетта той страда от алергии и сенна хрема.

- Бон Джоуви е въведен в Залата на славата в Ню Джърси през 2008 г. заради заслугите си в изкуството, шоубизнеса и филантропията.

- Любимият му филм е "Кръстникът".