Джоли и Пит посетиха Хаити
Джоли и Пит посетиха Хаити / снимка: БГНЕС

Холивудската звезда Анджелина Джоли, придружена от Брад Пит, се срещна с мисията на ООН в Хаити и посети детско селище близо четири седмици след опустошителното земетресение. Американската актриса, която е и посланик на добра воля на Върховния комисар на ООН за бежанците, кацна в базата на световната организация в Порт-о-Пренс облечена в черно яке и тъмни очила.

Носителката на „Оскар" се отправи към селище на SOS-Детски селища в Санто, извън хаитянската столица. Благотворителната организации се опитва да събере деца с родителите им, но неотдавна бе въвлечена в скандал за 33 деца, настанени на нейна територия, отбелязва БГНЕС. Десет американски мисионери бяха обвинени и ги заплашват продължителни присъди затвор за отвличане на хаитянски деца и извеждането им извън границата в Доминиканската република. Десетимата твърдят, че са изпълнявали хуманитарна мисия.

В понеделник Джоли посети педиатричното крило на болницата „Дарио Контрерас", водещо лечебно заведение за травми в столицата на Доминиканската република. Джоли се придружаваше от Гонзало Льоса, ръководител на екипа на Върховния комисар на ООН за бежанците за Хаити, който е и син на перуанския писател Марио Варгас Льоса.

Джоли и партньорът й Брад Пит вече дариха един милион долара на благотворителната организация „Лекари без граници" в Хаити след труса от 12 януари. Брад Пит взе участие и в благотворителния телетон за Хаити, организиран от Джордж Клуни.