Актьорите, които държат да правят по-опасните филмови сцени сами, а не със специално обучени каскадьори и дубльори, често попадат в екстремни ситуации, застрашаващи здравето им. Носителката на "Оскар" Дженифър Лорънс знае това от личен опит, защото съвсем скоро преживя инцидент на снимачната площадка.

Звездата от "Игри на глада" е била откарана по спешност в болница, след като е била ударена от летящо стъкло в областта на окото, докато снимала фантастичната лента "Don’t Look Up", в която си партнира с Леонардо ди Каприо. Двамата бяха хванати от папараци по време на снимките на филма, а някои жълти медии бързо заподозряха, че между двамата има нещо повече от професионално партньорство, но това е далеч от истината. Вижте още за звездата в канала "Stars News" във vbox7
 

По време на една от сцените обаче, която била доста напрегната за снимане, частичка от стъкло хвръкнала и уцелила звездата в окото. Очевидец на случката разказа пред "Дейли мейл", че Дженифър била много притеснена от случилото се, дори изкрещяла силно и паднала на земята. Актрисата имала опасения, че стъклото може да остане в окото ѝ, но за щастие такава вероятност е отпаднала след обстоен преглед от професионалисти в болница. Нараняването не е приятно, но със сигурност не заплашва трайно здравето на красавицата.

Лентата се снима в Бостън, но за известно време работата бе спряна заради COVID-19, но сега изглежда всичко е на пауза отново. Продукцията изчаква актрисата да се възстанови от инцидента, за да започнат работа.