Дженифър Лопес стана веган
Дженифър Лопес стана веган / снимка: Guliver/Getty Images

Певицата Дженифър Лопес напълно изключи от менюто си всички животински продукти. Желанието на певицата да бъде в прекрасна физическа форма я е подтикнало да се откаже от всевъзможни храни и да стане веган*, съобщава БГНЕС.

Това, което най-много липсва на Джен в новата диета, е маслото, а по нейни думи "с останалото като че ли се справя без проблем".

Звездата е решила да окуражи повече хора от обкръжението си да станат вегани, тъй като новият й хранителен режим я кара да се чувства страхотно.

"Наистина се чувствам добре. Препоръчвам веганството, защото ставаш от сън и се чувстваш страхотно", категорична е Лопес.

За разлика популярните си приятели Бионсе и Джей Зи, които решиха да бъдат вегани само за 22 дни, Лопес определено гледа в дългосрочен план на новата си диета.

"Харесва ми, малко ми липсва маслото, но всичко друго заменям доста успешно с други здравословни продукти", добавя певицата.

* Веган, веганство или веганизъм са трите възприети у нас понятия, които характеризират хора с начин на живот, отхвърлящ използването на животински продукти. Веганите са пълни вегетарианци, които не само се хранят изключително с растителни продукти, но и не използват продукти от животни, или свързани косвено с животни.

Веганите изключват от хранителната си диета не само месото, но и рибата, другите морски животни, яйцата и млечните продукти.