/ / Gulliver/Getty Images
Дженифър Хъдсън ще се превъплъти в образа на Арета Франклин в биографичен филм, съобщи Контактмюзик. Изпълнителката на песента "Respect" сама избрала актрисата, която ще е в нейния образ във филма.

Компанията "Метро Голдуин Майър" разработва филмов проект за живота на Арета Франклин от 2011 г. Кариерата на кралицата на соул музиката обхваща шест десетилетия, като първият й диск - госпъл албум, бе издаден през 1956 г. Впоследствие тя стана много популярна с редица хитове, сред които "(You Make Me Feel Like) a Natural Woman", "Spanish Harlem" и "I Say a Little Prayer".
 

/ Gulliver/Getty Images


Миналата година Арета разкри плановете си да се оттегли от сцената и да се премести в Детройт, където да отвори нощен клуб.

"В плановете ми за пенсиониране е да имам малък клуб в Детройт", каза тя. "От време на време ще пея в него. В клуба на Арета ще гостуват изпълнители, които ще пеят за Детройт и са харесвани от жителите му", споделя още певицата.
 

/ Gulliver/Getty Images


Последният й албум, записан съвместно със Стиви Уондър, трябва да излезе по-късно тази година. Дженифър Хъдсън получи "Оскар" за най-добра актриса в поддържаща роля за филма "Мечтателки".
БТА