Джейн Фонда
Джейн Фонда / Guliver/Getty Images
Американската кинодива Джейн Фонда получи наградата Люмиер на кинофестивала Люмиер, чието десето издание се провежда във френския град Лион, предаде Франс прес.
 
Фестът започна в средата на месеца и приключва днес. Тазгодишното му издание включва богата ретроспекция от филми именно на Джейн Фонда.
 
Осемдесетгодишната дива получи отличието си на церемония в Конгресния център на Лион от ръцете на френско-гръцкия режисьор Коста Гаврас. Той беше миналогодишният лауреат на наградата на феста.

Вижте снимки на божествената Джейн Фонда
 
"Двете най-невероятни неща са светлината и любовта", заяви развълнуваната актриса на перфектен френски при получаването на отличието. После Фонда сподели и, че човек може да "похапне много добре в Лион".
 
"Джейн Фонда въплъщава нещо рядко, смесица от класика и модерност. Тя е част от великите независими жени на Холивуд. Тя е една чиста бунтарка", заяви пред Франс прес директорът на фестивала Люмиер Тиери Фремо. Той припомни, че Фонда е станала активистка още през 60-те години и то по време на един труден период.

Джейн Фонда: Мислех, че ще умра много млада и сама

Фонда проведе и майсторски клас в рамките на феста. Пред учениците си тя сподели, че е станала по-добра актриса именно благодарение на социалната си ангажираност.

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук
БТА