Джейми Фокс ще води нова телевизионна игра
Джейми Фокс ще води нова телевизионна игра / Guliver/Getty Images

Хитовият певец и актьор Джейми Фокс ще води нова интерактивна телевизионна игра, в която меломани ще се изправят срещу мобилното приложение за идентификация на непозната музика "Шазам". Фокс е и изпълнителен продуцент на шоуто, чиято премиера ще бъде това лято в САЩ.

"Победи "Шазам" ще представлява борба между отбори, които ще се опитат да разпознаят хитови песни. Отборът, с най-голям резултат ще се съревновава срещу самия "Шазам" за парична награда.

"Шазам" е частна лондонска компания и световен музикален дискавъри провайдер. Нейният амбициозен проект за приложението "Шазам" стартира преди 14 година години и днес е истински феномен. Повече от 20 милиона меломани използват тази технология и безпроблемно откриват заглавието и изпълнителя на всяко парче само са секунди.

Приложението включва и опция, с която те могат да споделят своите открития с приятелите си в социалните мрежи Facebook, Twitter, Pinterest, Instagram и Google+ да закупуват бързо парчетата от Amazon или iTunes, или пък да четат текстовете им в реално време като на караоке. Песните могат дори да се пускат директно в програми като Spotify и YouTube.

Източник: БГНЕС